Sunday, September 16, 2012

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi


  • 1 litre süt




  • 1 yemek kaşığı nişasta




  • 1 su bardağı un




  • Yarım paket margarin (125 gram)




  • 1 paket vanilya




  • 1 su bardağı toz şeker




Tarif adında da belirttiğimiz gibi bugün sizlere yalancı tavuk göğsü tarifini anlatacağız. Gerçek tavuk göğsü bilindiği üzere tavuk göğsü ile yapılan bir tatlı. Yalancı tavuk göğsünde ise durum daha farklı, içerisinde tavuk göğsü yok. Aralarında tat farkı olsa da ikisi de sütlü tatlıların vazgeçilmezleri arasında. Orjinal tavuk göğsünü uyguladığımızda onu da blogumuza ekleyeceğiz. Şimdilik yalancı tavuk göğsü ile idare edin (:





tavuk göğsü yapılışı




Tavuk göğsünü yapacağınız tencereye yarım paket margarini alın ve orta ateşte eritip üzerine un ve nişastayı ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Bu arada buğday nişastası kullandık.





tavuk göğsü tarifi




Ardından şeker, vanilya ve sütü de ekleyip karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Tavuk göğsü pişince borcama boşaltın. Eğer öncesinde borcamı suya tutarsanız daha rahat servis yapabilirsiniz.





yalancı tavuk göğsü tarifi




Tavuk göğsü oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve yeterince soğuyunca servis yapın. Servis yaparken üzerine tarçın ya da bizim gibi renkli şekerlemeler dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment