Friday, September 14, 2012

Google Algoritmaları ve İmlemeyle Etkili SEO



Google Neden Sürekli Algoritma Değiştirir ?

Gerçekten bende zamanında çok merak etmiştim bu soruyu, gayet de stabil bir soru aslında.Ne garezi var da habire algoritma değişikliğine gidiyor? neden bir türlü düzenli bir seo algoritması gelmiyor ? güncellemeye ne için yapılıyor ? bunları cevaplandıralım bakalım..

Google güncellemesi, aynı algoritmanın anlaşılıp çözülmemesi için yapılıyor, genel olaraktan.Çünkü bir seo algoritmasını çözün olursa, çok iyi paralar kazanabilir.Yeni siteler ile otoriter olmuş web portallarını geçmeyi başarabilir.Bu mümkündür aslında, çünkü algoritmalar çözülebilir, büyük uğraşlar gerektiren ve biraz zor bir çalışma olsa da..Ancak bunun için uğraşan da yoktur.Neden ? çünkü google sürekli algoritma değiştirir, sen birini çözmeye bile başlasan diğer hafta değişir.Hatta bizim bildiklerimiz google seo'nun çok düşük bir içeriğidir.Şöyle de diyebiliriz, webmasterların bildiği algoritmalar, google'ın %20'sinden bile daha azdır.Çünkü daha fazlası kötü sitelerin üst sıralara çıkmasını, black hat seo'nun yaygınlaşmasını sağlar..

Wikipedia'da şöyle bir içeriğe rastladım.Blog yorumları bile black hat seoya giriyormuş.Ben buna tam olarak karşıyım.Blog yorumları çeşitli SEO programları ile yapılmadığı sürece doğal ve etkili bir backlink türüdür.Algoritmalardan da yararlanarak, bunun black hat yöntem olmadığına açıklık getirebiliriz.Genel olarak, google sıralama düzenini bozmamak ve kaos yaratmamak için sürekli olarak bir güncelleme içerisindedir.Bu güncelleme prof. kişiler tarafından yapıldığı için, çözülmesi veya anlaşılması biraz zordur.Çölde kutup ayısının gezmesi gibi bir ironidir :) umarım anlatabildim.






İmleme O Kadar Önemli Midir ?

İmleme veya sosyal imleme nedir önce bunu açıklamayla başlayayım.İmleme SEO için önemli bir yere sahiptir, belirli scriptlere sahip makale paylaşım sitelerine makale linki eklenerek alınan backlink türüdür.İmlemenin faydalarına daha sonra değineceğim.Sosyal imleme ise, sosyal paylaşım sitelerindeki linklerimizdir.

Kaba bir açıklama yapmak gerekirse, imleme index hızını artırır.Ve iyi düzeydeki sitelerden link elde etmemize yararlar.Bu sayede alt sayfalarımız güçlenir.Alt sayfalara gelen hit sayısı ve google'daki sıralamamız artış gösterir.Çok doğal olarak backlinklerimiz artar.Önemli bir SEO kriteri olarak imleme sürekli kullanılmalıdır.Örnek olarak, bir makale 5-8 sitede paylaşılırsa iyi bir seviyeye sahip olursunuz.Ve bu seo değeri sürekli devam eder..

Düzenli paylaşımlar sonucu index hızınız saniyelere kadar düşebilir.Tabii bu index hızına toplist ve dizinler de etki etmektedir.İmleme yaparken de her zaman olduğu gibi aşırıya kaçılmamalıdır.Özellikle kaliteli imleme sitelerinde paylaşım en yararlısıdır.Son zamanlarda, linkedin en sevdiğim imleme sitelerinden birisi olmuştur.Ağınızı genişleterek iyi bir paylaşım yapabilirsiniz..

No comments:

Post a Comment