Sunday, September 16, 2012

Süs Biberi Turşusu Tarifi


Hazır turşuluk mevsimi gelmişken bir çok evde hanımlar artık turşularla, kurutmalıklar, soslarla uğraşıyor. Bu yoğunluk içerisinde ilk defa yapacak olan hanımlar, beyler veya öğrenci arkadaşlar olabilir. Bu yüzden kısaca süs biberi turşusu tarifini verelim istedik. Biz millet olarak her yemeğin yanına mutlaka koyarız sofraya süs biberi turşusunu malum.




Süs biberlerinini temizledikten sonra iyice yıkayalım. Daha sonra üzerlerine bir çatal ile veya bir bıçak ile delikler açalım 2-3 tane. Biberleri turşu bidonuna dolduralım. Üzerine kabuklarını soyduğumuz sarımsakları tüm tüm ekleyelim.




Ardından tüm malzemeler bidona girdikten sonra üzerine kaya tuzunu ve sirkesini ilave edelim. Sirkeyi bazı kişiler sevmez bu yüzden biz az koyduk, sirkenin fazla olması turşunuzun erimesini önler, turşunun uzun ömürlü olmasını sağlar.




Sirkenin üzerine de bidonu doldurana kadar su koyalım. Dikkat edin bidon çok büyük olmasın sonra malzeme ve sirke az gelirse turşu içerisinde erir.




Biberler suyu döktükten sonra bidonun yüzeyine çıkabilir. Bunun için üzerine bir ağırlık koyabilirsiniz bidonun içine. Bidonun kapağını sıkı bir şekilde kapatalım ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayalım. 1 ay gibi bir süre sonra biberleriniz olmaya başlayacaktır.




Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment