Üst kısmı kakaolu,alt kısmı ise sade kek görünümünde sürpriz bir kek.Annelerimizin eskiden yaptığı gibi biraz katı kıvamlı,doyurucu,değişik bir kek tarifi.Hazırlanan sos sadece kekin üzerine dökülebilir veya geniş bir kapta sos hazırlanıp, küp küp kesilen keklerin altı kenarı da sosa bulanabilir.
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı kaynar su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı su
100 gr Hindistan cevizi
Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
Zeytinyağı eklenir.
Un,kabartma tozu,karbonat,vanilya hepsi birlikte elenip,karıştırılır.
Kaynar su eklenip,kaşık ile karıştırılır.
Yağlanmış dikdörtgen borcam bir tepsiye dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir.
Fırından çıkınca kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir.
Sosu için,toz şeker,kakao ve su iyice karıştırılır.
Kekin üzerine her yerine gelecek şekilde kaşık ile dökülür.
Kek soğuduktan sonra kare kare kesilir.
Hindistan cevizi ile süslenip,servis edilir.
No comments:
Post a Comment