Sunday, September 16, 2012

Masal Kahramanları Kapaklar 31





































Masal Kahramanları Kapaklar 31

Masal Kahramanları Facebook Kapaklar, Fairy Tale Heroes Covers Facebook

Fairy, Tale, Heroes, Covers, Facebook, Masal, Kahramanları, Facebook, Kapaklar


Süs Biberi Turşusu Tarifi


Hazır turşuluk mevsimi gelmişken bir çok evde hanımlar artık turşularla, kurutmalıklar, soslarla uğraşıyor. Bu yoğunluk içerisinde ilk defa yapacak olan hanımlar, beyler veya öğrenci arkadaşlar olabilir. Bu yüzden kısaca süs biberi turşusu tarifini verelim istedik. Biz millet olarak her yemeğin yanına mutlaka koyarız sofraya süs biberi turşusunu malum.




Süs biberlerinini temizledikten sonra iyice yıkayalım. Daha sonra üzerlerine bir çatal ile veya bir bıçak ile delikler açalım 2-3 tane. Biberleri turşu bidonuna dolduralım. Üzerine kabuklarını soyduğumuz sarımsakları tüm tüm ekleyelim.




Ardından tüm malzemeler bidona girdikten sonra üzerine kaya tuzunu ve sirkesini ilave edelim. Sirkeyi bazı kişiler sevmez bu yüzden biz az koyduk, sirkenin fazla olması turşunuzun erimesini önler, turşunun uzun ömürlü olmasını sağlar.




Sirkenin üzerine de bidonu doldurana kadar su koyalım. Dikkat edin bidon çok büyük olmasın sonra malzeme ve sirke az gelirse turşu içerisinde erir.




Biberler suyu döktükten sonra bidonun yüzeyine çıkabilir. Bunun için üzerine bir ağırlık koyabilirsiniz bidonun içine. Bidonun kapağını sıkı bir şekilde kapatalım ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayalım. 1 ay gibi bir süre sonra biberleriniz olmaya başlayacaktır.




Afiyet olsun.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi


  • 1 litre süt




  • 1 yemek kaşığı nişasta




  • 1 su bardağı un




  • Yarım paket margarin (125 gram)




  • 1 paket vanilya




  • 1 su bardağı toz şeker




Tarif adında da belirttiğimiz gibi bugün sizlere yalancı tavuk göğsü tarifini anlatacağız. Gerçek tavuk göğsü bilindiği üzere tavuk göğsü ile yapılan bir tatlı. Yalancı tavuk göğsünde ise durum daha farklı, içerisinde tavuk göğsü yok. Aralarında tat farkı olsa da ikisi de sütlü tatlıların vazgeçilmezleri arasında. Orjinal tavuk göğsünü uyguladığımızda onu da blogumuza ekleyeceğiz. Şimdilik yalancı tavuk göğsü ile idare edin (:





tavuk göğsü yapılışı




Tavuk göğsünü yapacağınız tencereye yarım paket margarini alın ve orta ateşte eritip üzerine un ve nişastayı ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Bu arada buğday nişastası kullandık.





tavuk göğsü tarifi




Ardından şeker, vanilya ve sütü de ekleyip karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika, koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Tavuk göğsü pişince borcama boşaltın. Eğer öncesinde borcamı suya tutarsanız daha rahat servis yapabilirsiniz.





yalancı tavuk göğsü tarifi




Tavuk göğsü oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve yeterince soğuyunca servis yapın. Servis yaparken üzerine tarçın ya da bizim gibi renkli şekerlemeler dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Saturday, September 15, 2012

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler:

3 su bardağı un

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için sıvıyağ

İç malzeme:

250 gr kıyma

1 soğan

3 dal maydanoz

1 çay bardağı su

Tuz,karabiber

Çiğ Börek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanı rendeleyelim.Maydanozu yıkayıp kıyalım.Kıymayı,suyu,tuz ve karabiberi katıp iç harcını hazırlayalım.Hamur için olan malzemelerimizi yoğuralım.15 dak. dinlendirelim.Sonra hamurdan ceviz




devamı ...

Friday, September 14, 2012

Google Algoritmaları ve İmlemeyle Etkili SEO



Google Neden Sürekli Algoritma Değiştirir ?

Gerçekten bende zamanında çok merak etmiştim bu soruyu, gayet de stabil bir soru aslında.Ne garezi var da habire algoritma değişikliğine gidiyor? neden bir türlü düzenli bir seo algoritması gelmiyor ? güncellemeye ne için yapılıyor ? bunları cevaplandıralım bakalım..

Google güncellemesi, aynı algoritmanın anlaşılıp çözülmemesi için yapılıyor, genel olaraktan.Çünkü bir seo algoritmasını çözün olursa, çok iyi paralar kazanabilir.Yeni siteler ile otoriter olmuş web portallarını geçmeyi başarabilir.Bu mümkündür aslında, çünkü algoritmalar çözülebilir, büyük uğraşlar gerektiren ve biraz zor bir çalışma olsa da..Ancak bunun için uğraşan da yoktur.Neden ? çünkü google sürekli algoritma değiştirir, sen birini çözmeye bile başlasan diğer hafta değişir.Hatta bizim bildiklerimiz google seo'nun çok düşük bir içeriğidir.Şöyle de diyebiliriz, webmasterların bildiği algoritmalar, google'ın %20'sinden bile daha azdır.Çünkü daha fazlası kötü sitelerin üst sıralara çıkmasını, black hat seo'nun yaygınlaşmasını sağlar..

Wikipedia'da şöyle bir içeriğe rastladım.Blog yorumları bile black hat seoya giriyormuş.Ben buna tam olarak karşıyım.Blog yorumları çeşitli SEO programları ile yapılmadığı sürece doğal ve etkili bir backlink türüdür.Algoritmalardan da yararlanarak, bunun black hat yöntem olmadığına açıklık getirebiliriz.Genel olarak, google sıralama düzenini bozmamak ve kaos yaratmamak için sürekli olarak bir güncelleme içerisindedir.Bu güncelleme prof. kişiler tarafından yapıldığı için, çözülmesi veya anlaşılması biraz zordur.Çölde kutup ayısının gezmesi gibi bir ironidir :) umarım anlatabildim.






İmleme O Kadar Önemli Midir ?

İmleme veya sosyal imleme nedir önce bunu açıklamayla başlayayım.İmleme SEO için önemli bir yere sahiptir, belirli scriptlere sahip makale paylaşım sitelerine makale linki eklenerek alınan backlink türüdür.İmlemenin faydalarına daha sonra değineceğim.Sosyal imleme ise, sosyal paylaşım sitelerindeki linklerimizdir.

Kaba bir açıklama yapmak gerekirse, imleme index hızını artırır.Ve iyi düzeydeki sitelerden link elde etmemize yararlar.Bu sayede alt sayfalarımız güçlenir.Alt sayfalara gelen hit sayısı ve google'daki sıralamamız artış gösterir.Çok doğal olarak backlinklerimiz artar.Önemli bir SEO kriteri olarak imleme sürekli kullanılmalıdır.Örnek olarak, bir makale 5-8 sitede paylaşılırsa iyi bir seviyeye sahip olursunuz.Ve bu seo değeri sürekli devam eder..

Düzenli paylaşımlar sonucu index hızınız saniyelere kadar düşebilir.Tabii bu index hızına toplist ve dizinler de etki etmektedir.İmleme yaparken de her zaman olduğu gibi aşırıya kaçılmamalıdır.Özellikle kaliteli imleme sitelerinde paylaşım en yararlısıdır.Son zamanlarda, linkedin en sevdiğim imleme sitelerinden birisi olmuştur.Ağınızı genişleterek iyi bir paylaşım yapabilirsiniz..

Thursday, September 13, 2012

Aşk’ın En Güzel Tarifi











Aşk..hayatın en tutkulu  duygusu..aklın ve kalbin belkide zıtlaştığı tek nokta.. ne zaman nerede karşınıza kiminle çıkacağı belli olmayan bir duygudur aşk..kimi zaman bir bakış, kimi zaman bir konuşma yeter aşık olmaya.. Başlı başına bir dünyadır Aşk! Ya tam ortasındasındır,merkezinde… Yada dışındasındır,hasretinde!…”






Kimi zaman bir tek bir sohbet yeter aşık olmanıza… işte mynet chat size bu fırsatı sunar..mesafeler ne olursa olsun size yepyeni arkadaşlıkların ve aşkların kapısını aralar.. Bilge kişi diyor ki: ”Sevmeyi bildikten sonra, mesafeler, acılar, yıllar, aylar, asla bir büyük aşkı öldüremez. Sevda ateşini söndüremez. Ama sevmeyi bilmezseniz, yanı başındakini dahi görmeyebilirsiniz.”  Belki de aradığınız aşk yanı başınızdadır kim bilir .. siz de mynet chat sayesinde online chat yaparak hayatınızın aşkını bulun, hayatınıza yeni bir yön verin ve mutluluğun kapısını  aralayın…






Bu yazıyı yazan ve bana yardımcı olan “PrenseS” arkadaşıma teşekkürlerimi burdan iletiyorum… Umarım beni affeder…






Gecemsin.Net Online Mynet Chat ve Mynet Sohbet Sanal Arkadaşlık Hizmetleri Hoşsohbetler Diler…






 



Facebook Profilinde Paylaş

Ekleyen by : Wawe

Yorumlar : Yorum Yok

Etiketler : aşkın tarifi, mynet chat, mynet sohbet, online chat, sanal arkadaşlık, sanal sohbet

Wednesday, September 12, 2012

MUTFAKLARIN NEŞESİ,EVLERİNİZİN İNCİSİ:)


SELAMMM DOSTLAR;






BUGÜN www.tiklayolda.com DA PORSELEN GÜNÜ !!!






RENK RENK,DESEN DESEN PORSELENLERİMİZ ÖZEL ÇARŞAMBA GÜNÜ İNDİRİMİMİZLE SİZLERLE!!






TÜKENMEDEN ALINNNNNNN=) TÜM DETAYLAR İÇİN 






0 212 673 50 86 YI 






ARAYABİLİRSİNİZ.

Tuesday, September 11, 2012

Gelinlik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?



1-Gelinlik modelinizi seçerken fiziğiniz, karakteriniz, düğün mekanı dikkate alınarak uygun tarzı belirlemelisiniz.

2- Gelinlik modeli belirlerken damat adayı ile yan yana durduğunuzdaki fiziki görünüm uyumu dikkate almalısınız.

3- Gelinlik tarzınızı belirlerken mevsimi de göz önüne alabilirsiniz. Bahar gelinlikleri; cıvıl cıvıl çiçekli, ince kumaşlar, uçuş uçuş tüller, hafif renkli süslemelerden oluşabilir. Yaz gelinlikleri; ince tüllü kumaşlardan, çiçek aksesuarlı, straplez dekolte gelinlikler tercih edebilir. Sonbahar gelinlikleri daha romantik soft bir hava vermeli, dantel ve krem rengi ağırlıklı olabilir. Kış gelinlikleri; kumaş tercihleri saten, tafta, ziberlin, biraz daha ışıltılı ve pırıltılı gelinlik tercih edebilir.




4- Gelinlik alırken mümkünse katalogdan model seçerek değil üzerinizde deneyip beğenerek karar vermenizde fayda vardır. Yakın çevreden etkilenmek yerine uzman kişiden fikir almak daha doğru tercih yapmanızı sağlar.




5- İnce ve uzun boylu gelinler kat kat volanlı etekler, boydan bütün drapeli ve büstiyerli iki parçalı gelinlik tercih edebilirler.

6- Orta ve kısa boylu gelinler gelinlikte kabarık olmayan hafif kuyruklu evaze etek modelleri, süslemeli motif seçimlerinde küçük ve uzunlamasına tasarımlar seçmeli.

7- Kilolu büyük beden gelin adaylarının gelinlik modeli kulptan açılımlı parçalı ve evaze etekli olmalı. Kesinlikle belden kabarık gelinlik modellerinden kaçınmalılar. Olabildiğince evaze hatları belli etmeyen hafif dökümlü kumaşlarla hatlar gizlenmeli. Etekler A formda olmalıdır.

8- Dolgun ve büyük göğüslü olan gelinler için gelinlik modeli straples açık olmamalı, dekolte gelinliklerden kaçınmalılar. Süsleme ve aksesuarlarla hafif kruvazelik verilerek göğüsteki belirgin görünümden azaltılmalı.Gelinlik bakmaya ve provalara toparlayıcı sütyenleri ile gitmeliler.




9- Küçük göğüslü gelinlerin, gelinlik modeli ; balenli, göğüs cub’ı sütyen kesimli, göğüste hafif drape, göğüste hafif kabarık aksesuarlar ve büstiyerler tercih edilmeli. Göğsü basan gelinlik modellerinden ve göğüsün küçük olduğunu vurgulayan derin dekoltelerden kaçınmalılar.İhtiyaç duyuyorlarsa gelinlik bakmaya ve provalarına giderken sütyen içine yerleştirilen desteklerden temin edip gitmeliler.

10- Gelinlik aksesuar seçiminde fiziğe göre seçim yapmak gerekmiyor. Kilolu gelinler de çiçek seçebilir zayıf gelinlerde, yalnız dikkat edilmesi gereken husus gelinimizin karakteri ile aksesuarların bütünleşmesi.

11- Neşeli sempatik karakterdeki gelin adayı cıvıl cıvıl, uçuk renklerde çiçekler, aksesuarlar, kristaller tercih edebilir.

12- Klasik bir fiziği olduğunu düşünen gelinimiz dantel ağırlıklı gelinlik seçebilir.

13- Modern en son trend gelinliği kendine yakın gören gelin adayları, aksesuar olarak gelinliklerinde ötriş, tüy, kelebek, değişik tasarımda tokalar ve asimetrik süslemeleri kendi tarzlarına uygun kullanabilirler.




14- Törenin yapılacağı mekanda gelinlik tarzının belirlenmesin de çok önemli.

15- Havuz başı, kır düğünü, bahçe düğünü gelinleri hafif soft gelinlikler, çiçekler uçuş uçuş etekler volanlar tercih edebilir.

16- Balo otel düğünlerinde ışıklar ve gece loşluğunu göz önüne alarak daha ışıltılı daha belirgin çizgileri olan işlemeli dantelli gelinlikler düşünülebilir.

17- Sade çizgileri olan gelinlikler de bu senenin masum çizgileri arasında. Burada dikkat edilecek en önemli husus gelin başı ve aksesuarlarının çok şık ve tamamlayıcı olması.

18- Çok düz tek parça hafif işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz şık uzun bir duvak ve işlemesi ayni konseptte baş aksesuarı mutlaka beraber kullanılmalı anı zamanda canlı doğal cıvıl cıvıl gelin el buketi ile masumiyet tamamlanmalı.

19- Gelin adaylarına en önemli tavsiyemiz; Hangi gelinlik modelini seçerseniz seçin mutlaka ve mutlaka gelinliğinizi sevmelisiniz bu benim gelinliğim, bu benim tarzım demelisiniz.

O zaman en mutlu en kendinden emin en güzel gelin siz olursunuz.



Gelen Aramalar: gelinlik,kısa boylulara uygun gelinlik modelleri

Küçük İskender











Küçük iskender’i ilk olarak Okan Bayülgen’in programında izlemiştim. Hani şu yalnız olanlar için yaptığı bir TV programı vardı. Ceyhun Yılmaz falanda vardı oralarda. İşte o gece dinlemiştim ilk kez. “Yağmura çok teşekkür ederim” demişti sonra “Ya bağımsızlık ya özgürlük” demişti. Birkaç şiir okumuştu. Sonra evde daha önce kardeşimin aldığı “Sarı Şey” kitabını okudum ilk olarak daha sonra gidip bir tanede ben kitabını alayım dedim. Son çıkan kitabına baktım ama bulamadım bulamayınca






o zaman dedim ki madem bu fena çok fena görelim bakalım ne kadar fenaymış.






Ve cidden çok fena çıktı. Sövmüş , dövmüş ne yapılması gerekiyorsa hepsini yapmış küçük iskender.






ARKA KAPAK:






 






Her şeyin kötüye gittiği, herkesin kabahat koleksiyonu yaptığı hiç bitmeyecek bir filmin içindeyiz. Fragmanımızda bizimle ilgisi olmayanlar oynuyor, jenerikte adımız yazmıyor hatta. Biçilmiş rollerin fırtınasında gitgide ağırlaşan bir senaryoyu yaşıyoruz. Hiç kimsenin dublörü yok. Ölürsek arkamızdan belki figüranlar ağlayacak yalnızca.






Sinemalarımızda gösterime giren aşklar, mücadeleler, direnişler, isyanlar bir korku filmi mi, komedi mi, dram mı; bilmeden izliyoruz. Çıt çıkartmadan izliyoruz ölümleri, sevinçleri.






küçük İskender, Bu Defa Çok Fena’da insana ferahlık veren acıların, eziyetlerin şiirleriyle olay mahalline dönüyor. Şüpheleri onu suçlulara götürmese de suçun tespiti için topladığı ipuçlarını değerlendiriyor.






Siz de içinizden Bu Defa Çok Fena diye mırıldanıyorsanız sık sık, salonda yerinizi aldınız, ışıklar söndü ve canlı diye aşağılanmanız yeniden başladı demektir.






 






Benim en çok beğendiğim şiirlerinden bir kaçı “Andre bunu bilmemeli” , “Seccade zade iskenderpaşa” , “Akdeniz’e doğru bir kasvet” birde “Başkaya acele iki bilet” şiirleriydi.






Küçük iskender seviyorsanız yada şiir seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim






İyi Okumalar…






 

Thursday, September 6, 2012

Ben 10 Gwen Basketbol









Gwenle hareketli potalara basket atmaya çalışacağız.Ben 10 Oyunları sitesi Game.Gen.TR iyi eğlenceler diler.


































Tuesday, September 4, 2012

"""Sirinmi Sirin Bugg Patim""








Sirinmi sirin bugg patik Deryali gunlerde gordum resmini cekmistim sizlerle paylasmak istedim hepinize kolay gelsin sevgiler:

Sunday, September 2, 2012

Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 111





































Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 111

Duvar Yazılı Facebook Kapaklar, Wall Written Covers Facebook

Wall Written Covers Facebook, Duvar, Yazılı, Facebook, Kapaklar


Duvar Yazılı Facebook Kapaklar 12